Media i press

Promocija hrvatskih vina u New Yorku, 26. 03. 2018.
Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore po četvrti put organizira predstavljanje hrvatskih vina pod nazivom Vina Croatia – vina mosaica u New Yorku.

Vina Croatia New York 2015

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 26. ožujka, u 11 sati u Astor centru na Manhattanu, a završetak se planira u 16.30.
Osim predstavljanja vina, održat će se i dva vođena kušanja vina (Masterclass). Kušanja vina vodit će američki sommelier Cliff Rames te Matthew Horkey i Charline Tan, američki vinski stručnjaci koji su nedavno objavili vinski vodič za Hrvatsku (Cracking Croatian Wine: A Visitor-Friendly Guide).
Projekt promocije hrvatskih vina na tržištu Sjedinjenih Američkih Država u 2018. godini te sve aktivnosti povezane s projektom u SAD-u financirat će se sredstvima iz EAGF fonda Vinske omotnice – Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014. – 2018. (mjera Promidžba na tržištima trećih zemalja). Osim ove promocije u New Yorku, vinarije će se dodatno predstaviti još jednom u New Yorku te u Miamiju u US Sommelier Association na jesen ove godine.
Na godišnjem kušanju vina u New Yorku sa svojim proizvodima predstavit će se 22 vinarije; Agrolaguna d. d., Badel 1862 d. d., Dingač Skaramuča d. o. o., Erdutski vinogradi d. o. o., Fakin obrt “B&M”, Grgić vina d.o.o., Iločki podrumi d. d., Jako vino d. o. o., Kabola d. o. o., Katunar estate winery d. o. o., Korta Katarina d. o. o., Kozlović d. o. o., Matošević d. o. o., Miloš- obrt Vinifera, OPG Jasna Antunović Turk, Osilovac d. o. o., Rizman d. o. o., Veralda obrt, Vina Bibich p. t. o., Z. O. Vina Cattunar obrt, Zlatan Otok d. o. o. i Bartolović d. o. o.

 

Hrvatska vina u Švicarskoj (24. i 26. 10. 2017.)
Hrvatski vina okupljena pod brandom „Vina Croatia – vina mosaica“ predstavila su se 24. listopada u Zurichu i 26. listopada u Genevi. Prezentacija je održana kroz više segmenata – kušanje vina, B2B sastanke i poslovne susrete s distributerima, druženje s medijima i vinskim stručnjacima iz Švicarske i vođeno stručno kušanje pod vodstvom voditelj Ivana Barbića, MW.
Predstavljanje domaćih vina na švicarskom tržištu projekt je težak milijun i 400 tisuća kuna, a 80 posto projekta financira se sredstvima koje je Udruženje vinarstva HGK povuklo iz EU fondova, iz tzv. „Vinske omotnice“, odnosno mjere Promidžbe u sektoru vina na tržištima trećih zemalja.
Vinarije naglašavaju da je Švicarska tržište na kojem su sve veća potražnja za europskim vinima, pa tako i hrvatskim. Stoga je 17 hrvatskih vinarija iskazalo je interes za promocijom svojih vina na navedenom tržištu.
Vinarije koje su se predstavile u Švicarskoj su sljedeće: Galić d.o.o., Krauthaker d.o.o., Zlatan otok d.o.o., Jako vino d.o.o., Iločki podrumi d.d., Badel 1862 d.d., Vina Matošević d.o.o., PP Orahovica d.o.o., Kozlović winery, Bodren d.o.o., PG Jagunić, Rizman d.o.o., Miloš, Osilovac d.o.o., Kutjevo d.d., Dingač – Skaramuća d.o.o. i Katunar estate winery d.o.o.

 

Vina Croatia Beč – (21. -24. 09.2017.)
Promocija hrvatskih vina pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica ” održat će se u Beču od 21. do 24. rujna 2017. na poznatom bečkom trgu AM HOF. Od četvrtka do nedjelje će se predstaviti 11 hrvatskih vinarija sa svojim proizvodima. Uz vina, posjetitelji će moći kušati i hrvatske gastro delicije svaki dan od 12:00 do 20 sati.
Uz samo predstavljanje na trgu Am Hof, u bečkom restoranu Graben 30 bit će održane radionice i vođeno kušanje vina (Masterclass) za vinske stručnjake.
Vinarije koje će nastupiti u Beču su sljedeće: Badel 1862 , Degrassi , Dvanajščak Kozol , Feravino , Iločki podrumi , Kozlović , Krauthaker , Kutjevo , PP Orahovica , Zigante , Zlatan otok

 

 

 

VINEXPO BORDEAUX – Međunarodni sajam vina (18. 06. – 21. 06. 2017.)
Pod brandom „Vina Croatia – vina mosaica“ 6 hrvatskih vinarija iz 3 regije predstavit će se na predstojećem sajmu vina u Bordeauxu. Posjetite nas u paviljonu 3. (HALL 3 – TU364) gdje će izlagati; Stina vino, Krauthaker, Skaramuča, Kabola, Feravino i Zlatan otok.
Više na stranicama sajma.