/ / 14. Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo wine fest 2021“

14. Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo wine fest 2021“

Eko selo Boračko jezero d.o.o. uz podršku i partnerstvo Hrvatske Gospodarske komore organiziralo je 14. međunarodni festival vina i gastronomije „Sa wine fest 2021“ u hotelu Holiday, Sarajevo. Festival je održan 09. i 10. studenog 2021. godine, sa početkom u 17:00 h i trajanjem do 22:00h

Da je Sarajevo u rangu svjetskih metropola kada je u pitanju organizacija sajmova i festivala, „Sarajevo vino fest“ je opravdalo i ovaj put.

Kao i prethodnih godina, festival je okupio brojne izlagače, posjetitelje i uvažene osobe iz javnog, kulturnog i političkog života. Na festivalu su se predstavili poznati vinari, kao i proizvođači vrhunskih prehrambenih proizvoda (mliječna, mesna i pekarska industrija). Više od 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore uzelo je učešće na 14. Međunarodnom festivalu vina „Sarajevo wine fest“ 2021.

Festival je otvorenog tipa izložbenog karaktera, tako da su istom prisustvovali istinski zaljubljenici vina i imali priliku degustirati vina koja zadovoljavaju i najprobirljivija nepca.

Koliki interes izaziva ova manifestacija, govori nam i činjenica da je oba dana festivala posjetilo veliki broj gostiju među kojima su brojni predstavnici ugostiteljsko-turističke i hotelijerske ponude olimpijskih planina Jahorine i Bjelašnice, predstavnici diplomatskog kora, menadžeri vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini, veliki broj poznatih i javnih ličnosti, kao i istinskih zaljubljenika vina.

Manifestacija je održana uz poštivanje svih epidemioloških preporuka vezanih za zaštitu od koronavirusa, a gosti koji nisu cijepljeni na licu mjesta su mogli uraditi brzi antigenski test.

Zahvaljuemo se Hrvatskoj gospodarskoj komori na podršci i ukazanom povjerenju.

Organizacijski odbor festivala

Azize Šaćirbegović bb, Sarajevo

tel/fax; +387 33 200 249

mob: +387 66 966 426

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave