/ / 25 uspješnih godina vinarije Krauthaker

25 uspješnih godina vinarije Krauthaker

Vinarija Krauthaker – Krauthaker Pinot sivi 2016, Krauthaker Sauvignon 2016 , Krauthaker Graševina 2016 Krauthaker Rosé Cuvée 2016, Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2015, Krauthaker Syrah 2015 te Krauthaker Zelenac Kutjevo 2009, predstavljeni su prije izlaska na tržište .

Vlado Krauthaker, proslavio je kutjevačko vinogorje, ali i sortu graševina koja je poznata i izvan granica Hrvatske. Govoreći o novoj berbi 2016 Vlado Krauthaker istaknuo je kako je prošla berba bila iznimno dobra pa zato Slavonija i Podunavlje očekuju svježe, pitke i harmonične Graševine, bogatog i intenzivnog mirisa i okusa. Ovo je jedna od berbi koja će pokazati pune potencijale Graševine i to od redovnih do kasnih berbi te samim time otvoriti put k novim potrošačima.

U obiteljski posao uključena je i Martina Krauthaker Grgić, enologinja kojoj je ljubav prema vinima prenio otac Vlado. Zanimljivo je da u Hrvatskoj, jedino vinarija Krauthaker proizvodi vino od sorte zelenac, a pridaje mu se posebna pažnja. Zelenac može stajati uz bok Graševini. Vino je specifične arome, bogatog tijela, privlačne svježine, izražene voćnosti i dugog završetak.

Vlado Krauthaker vinariju je osnovao 1992. godine. Vinogradi vinarije smješteni su na osunčanim padinama Krndije, području pogodnom za ekološki uzgoj vinove loze. Ekološki uzgoj i osluškivanje prirode samo su neke od karakteristika za podrume Krauthaker. Kako bi se vratili starim tehnikama proizvodnje poslovi obrade zemlje i vinove loze obavljaju se s konjima, kao nekada. Zbog iznimno pogodnih klimatskih uvjeta dozrijevaju vina svih berbi, od kasne berbe do izbornih berbi prosušenih bobica. Vinarija Krauthaker.

U proizvodnji vina, posebna se pozornost posvećuje autohtonoj domaćoj sorti, graševini, koja je ponos vinarije Krauthaker, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete za vina dobivena od ove sorte.Uz graševinu, uzgajaju se i poznate svjetske sorte grožđa, a iz podruma Krauthaker izlazi ukupno 25 različitih etiketa. Vina Krauthaker prepoznata su i u inozemstvu te se nalaze na vinskim kartama poznatih svjetskih restorana u Londonu, poput Moti Mahal, The Fat Duck, Thomas Cubitt i China Tang, u Bordeauxu La Cape i La Cite du Vin te u švedskom Malmu u restoranu s michelinovom zvijezdom Bloom in the Park.

Cijeli članak možete pročitati na http://elegant.hr/vinarija-krauthaker

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama!