/ / Konferencija o Tribidragu, 27. – 28. 4. 2017, Split

Konferencija o Tribidragu, 27. – 28. 4. 2017, Split

1.međunarodna konferencija
o vinskoj sorti Tribidrag

Punih 40 godina nakon što je Miljenko Grgić u dolini Napa ugledao lozu koja mu se učinila vrlo poznatom, misterij je konačno riješen: Zinfandelovi korijeni nađeni su u Dalmaciji.

27.i 28.travanj 2017.
Hotel Park 5*, Split, Hrvatska

Tribidrag je stara i gotovo zaboravljena autohtona hrvatska vinska sorta koja posljednjih godina doživljava preporod zahvaljujući reputaciji Zinfandela, koji u Americi ima kultni status. Tamo je treća najrasprostranjenija vinska sorta koju proizvodi više od 250 vinara i buteljira u više od 4800 različitih etiketa.

Cilj konferencije„Ja sam Tribidrag“ jest okupiti vinare, stručnjake, novinare i sve druge vinske ljubitelje kako bi se upoznali s povijesnim i znanstvenim činjenicama i karakteristikama ove vinske sorte. Tribidrag se uzgaja po cijelome svijetu, u raznim uvjetima, i naziva se raznim imenima: Tribidrag, Pribidrag, Crljenak kaštelanski, Kratošija, Primitivo ili Zinfandel jedna je sorta s mnogo “vinskih lica”. Kako bismo što bolje pokazali svu raznolikost i potencijal sorte, na konferenciju je pozvano nekoliko vrhunskih znalaca iz svijeta vina koji su za degustacije odabrali 20 potpuno različitih primjeraka Tribidraga sa svih krajeva kugle zemaljske.

Organizator konferencije je udruga Tribidrag osnovana s ciljem promicanja hrvatskih autohtonih vinski sorti. Njezini osnivači su vinski entuzijasti Davorka Krnić-Trick, Fani Prodan i Iva Drganc te profesori Edi Maletić i Ivan Pejić, znanstvenici s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Konferencija ima za cilj educirati sudionike o proizvodnji i tehnološkim karakteristikama Tribidraga i njegovih vina proizvedenih diljem svijeta, te ih upoznati s Hrvatskom kao jedinstvenom turističkom i enogastronomskom destinacijom s autentičnim proizvodima.

Prijave i više o samoj konferenciji možete naći ovdje

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama!