/ / Druga godišnja degustacija naših vina u Beogradu: Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Druga godišnja degustacija naših vina u Beogradu: Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Hrvatska vina još su jednom osvojila Srbiju. Na drugoj godišnjoj degustaciji hrvatskih vina u beogradskoj Crowne Plazi, srpskom se tržištu jučer predstavilo 12 hrvatskih vinarija. Više od 200 vinskih stručnjaka, mahom distributeri, trgovci, ugostitelji i novinari, imalo je priliku kušati najbolja vina iz vinarija Zlatan otok, Vina Matošević, Vina Belje, Iločki podrumi, Veralda, PP Orahovica, Erdutski vinogradi, Kronos, Feravino, Kutjevo, Dingač Skaramuča i Podrumi Kolar.

“Za vinsku zemlju je važna kontinuirana promocija na potencijalnim tržištima, posebice onima u našoj neposrednoj blizini”, ističe Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinarstva HGK. Dodaje da HGK hrvatska vina u Srbiji promovira uz pomoć sredstava iz EU fondova. “Upravo projekt Promocija hrvatskih vina na tržištu Srbije, koji se financira iz sredstava EU, može dati rezultat većoj prepoznatljivosti brenda Vina Croatia i hrvatskih vina”, kaže Barbarić i ističe da će se hrvatske vinarije već na početku sljedeće godine, kroz sredstva tzv. Vinske omotnice za promidžbu na trećim tržištima, na isti način predstaviti i u Novom Sadu.

Također, u Beogradu se predstavlja ekskluzivno vino Zlatan Pošip Aurum, napravljeno u čast pokojnog Zlatana Plenkovića, koje gosti mogu kušati. “Naime, radi se o Pošipu 2015. iz Makarskog vinogorja sa 23-karatnim jestivim zlatom. Vino se neće moći kupiti nigdje osim u vinariji Zlatan otok u Sv. Nedjelji na Hvaru”, rekao je Darko Janković iz vinarije Zlatan otok. Janković dodaje kako se zajedničkim promocijama može upoznati kupce na stranim tržištima i utjecati na izbor vina za daljnju prodaju.

Podijeli na društvenim mrežama!