- Ovaj događaj je prošao.
Dalmatinske vinske ikone 22.-23.10. 2021.
22.10.2021. - 23.10.2021.
”DALMATINSKE VINSKE IKONE” najvažnija je manifestacija ove godine na karti vinskih događanja u Dalmaciji.
23.listopada 2021.god. u Splitu u prostoru Sveučilišnog kampusa ( Cvite Fiskovića 3 ) održati će se godišnje kušanje najboljih vina Dalmacije.
Na jednodnevnom kušanju svaki vinar će predstaviti maksimalno 2 perjanice iz svog portfelja.
Očekivanja javnosti spram dalmatinskih vina su visoka. Postoji konsenzus da je Dalmacija regija za najviše domete i istovremeno kod mnogih ljubitelja vina postoji osjećaj da su dalmatinska vina često preplaćena. Promotivne aktivnosti dalmatinskih vinara bi trebale biti usmjerene k njegovanju statusa regije koja nudi premium kvalitetu i proizvodi vina za koja ne treba žaliti izdvojiti više novca, jer premium vina Dalmacije vrijede više.
Kroz radionice ( koje će se održati dan ranije – 22.listopada ) posjetiteljima treba pojasniti uvjete u kojima nastaju najvrjednija dalmatinska vina i koliko je taj proces skuplji od onog iz drugih regija. Na podizanju reputacije dalmatinskih vina treba raditi stalno i uporno, kroz događanja i manifestacije elitnog karaktera.
Nadamo se da ćete kao izlagači svojim prisustvom uveličati ”DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.”
Također Vas ovim putem obaviještavamo da će se Festival VINO DALMACIJE u organizaciji ROVVD Udruženja Vino Dalmacije održati u 2022.g. u svom tradicionalnom terminu.
Osnovne informacije i uvjeti sudjelovanja:
- Jednodnevno promenadno kušanje najboljih vina Dalmacije 23.10.2021., radno vrijeme 12-19 sati
- Vinske radionice 22. i 23.10.2021.
- Svaki izlagač može pokazati maksimalno dvije etikete
- Svako izloženo vino mora biti starije od dvije godine od berbe ( bijelo vino 2019.g. i starije, crno vino 2018.g. i starije )
- Svaki izlagač treba donijeti svoje najbolje vino ( perjanicu vinarije )
- Svako izloženo vino mora imati potencijal za čuvanje
- Sva vina trebaju biti dostavljena najkasnije dan prije promenadnog kušanja, kako bi se smirila u boci i svela na primjerenu temperaturu za kušanje.