Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

« All Događanja

Vinski grad u Rijeci od 09.09. do 19.9.2021.

09.09.2021. - 19.09.2021.

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Temeljni cilj festivala je promicanje kulture pijenja vina te upoznavanje brojne publike s raznolikom ponudom hrvatskih vina iz svih vinskih regija.

Nakon trinaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po Hrvatskoj, Vinski grad ove godine će po drugi puta gostovati u Rijeci i posjetiteljima osigurati predivno uređen prostor Trga 128. brigade Hrvatske vojske i Trga Riječke rezolucije, gdje u opuštenoj atmosferi mogu upoznavati neka od najboljih hrvatskih vina. Festival se održava od četvrtka 09.09. do nedjelje 19.09., a u tom periodu moći će se probati vina iz svih hrvatskih regija, s naglaskom na lokalne vinarije. Istarske vinarije koje će se predstaviti su Benvenuti, Agris, Damjanić, Marčeta i Roxanich. Otok Krka sa svojim žlahtinama i drugim vinima predstavit će Katunar Ivan, Pavlomir, PZ Gospoja, Pz Vrbnik, Šipun i Katunar anton, a iz ostatka Hrvatske stižu vina DK – Dvanajščak Kozol i Štampar iz Međimurja, Kopjar iz Zagorja, Krauthaker, Galić i Enosophia iz Slavonije, Iločki podrumi iz Podunavlja, te Korlat i Skaramuča iz Dalmacije. Osim vina koja će se moći kupiti direktno od vinarija koje se predstavljaju, udruženje vinarstva pri HGK organizira predstavljanje i usporedno kušanje hrvatskih vina kako bi posjetitelji mogli uočiti i zaista povezati stil i vrstu vina sa određenim vinogradarskim područjem ili regijom. Cilj je na opušteni način potaknuti potrošače da se igraju i istražuju te tako uče i upoznaju raznolikost hrvatske vinske ponude.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. Kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima.

 

Podijeli na društvenim mrežama!

Detalji:

Početak:
09.09.2021.
Kraj:
19.09.2021.
×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages