Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

« All Događanja

Najava 27. Vinistre

18.06.2021. - 20.06.2021.

Prvi put na otvorenom u porečkoj uvali Peškera! Rezervirajte dane od 18. do 20. lipnja 2021. godine

Nakon godinu dana pauze u Poreč se napokon vraća Vinistra. Njezino 27. izdanje održat će se od 18. do 20. lipnja prvi put na otvorenom. Atraktivna porečka uvala Peškera tri dana postaje središte vinskog svijeta. Ljetni ugođaj, prekrasan Poreč i vrhunska vina najbolja su pozivnica na omiljenu vinsku manifestaciju. Vinari jedva čekaju susret s ljubiteljima vina, poslovnim partnerima i gostima. Kažu kako je prošla vinogradarska godina bila izvrsna pa najavljuju vrhunska vina.

„Novi termin, nova lokacija i velika radost nas vinara što ćemo unatoč još jednoj neizvjesnoj godini uspjeti organizirati našu izložbu s najduljom tradicijom u Hrvatskoj. Na prvom mjestu su zdravlje i sigurnost posjetitelja i vinara pa će se strogo poštivati sve preporučene epidemiološke mjere. Ovo je najljepši početak ljetne sezone u Istri za koju se nadamo da će biti bolja od prošlogodišnje“, kaže Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Kao uvod u 27. Vinistru, u travnju je održano ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića. Od 252 vina, 131 osvojilo je zlatnu medalju, pri čemu bi posebno istakli najbolja vina autohtonih sorata Istre: Najbolju mladu Malvaziju istarsku, OPG-a Denisa Bernobića iz Višnjana; najbolju zrelu Malvaziju Collinu, Vina Cattunar iz Brtonigle; Najbolji mladi Teran Barbarossa, Tomaz iz Motovuna; najbolji zreli Teran, Santa Lucia Teran, Kozlović iz Momjana te najbolji zreli Refošk, Vinakopera iz Kopera. Velike zlatne medalje s ocjenama većima od 92 boda, osvojila su vina sorata Muškat žuti, Muškata bijelog i Merlota. Iz Svijeta Malvazija dolazi čak 45 zlatnih vina. Oznaku Istarske kvalitete – IQ zaslužila su 24 vinara Malvaziju istarsku i 7 vinara za vina Terana. Oznaka IQ označava vina visoke kakvoće, a kriteriji da bi autohtone sorte Istre nosile oznaku, nadilaze zakonom propisane standarde za vrhunska vina. Veselimo se susretu u Poreču, u uvali Peškera, uz izvrsna vina 27. Vinistre!

Kontakt za medije:
Alma Radoš, PR Manager
Mob: +385 91 5296 632

alma@lollipop-pr.hr

www.lollipop-pr.hr

Podijeli na društvenim mrežama!

Detalji:

Početak:
18.06.2021.
Kraj:
20.06.2021.
×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages