/ / I Hrvatska vina na otvaranju «Svjetskog Grada vina» u Bordeauxu

I Hrvatska vina na otvaranju «Svjetskog Grada vina» u Bordeauxu

Uz bok najznačajnih svjetskih proizvođača vina Francuske, Španjolske, Portugala, Italije, Čilea, Australije, Hrvatska vina i vinari kroz Udruženje vinarstva pri HGK su prisutna od 1. lipnja 2016. u najvećem i najzačajnijem predstavljanu vina unazad nekoliko godina. U lipnju 2016. otvoreno je najveće i najimpozantnije mjeste u Svijetu za predstavljanje kulture, tradicije i civilizacije vina, «La Cite du Vin» u Bordeauxu u Francuskoj. Regija koja je poznata svoj svjetskoj javnosti po vinima ali i regija koju godišnje posjeti milijuni turista upravo privućeni dobrim vinima i gastronomijom.

«La Cite du Vin», mjesto koje je izgradila Fundacija za kulturu i promociju vina zajedno sa partnerima želi dati mogućnost svim posjetiteljima, stručnoj javnosti i svim zaljubljenicima u vino da se na jednom mjestu može saznati sve o svim vinima na Svijetu. Stoga i ne čudi da su se odazvale i najznačajnije svjetske vinske velesile uključujući i nas. Najave su da će grad posjetiti godišnje oko 500 – 800 tisuća posjetitelja, održati bezbroj radionica i prezentacija vina i vinskih sorata.

 

Udruženje vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori prihvatilo je partnerski odnos sa navedenim «Gradom vina» te će se predstaviti kroz prve tri godine sa više od tri tisuće boca najznačajnijih hrvatskih vina. Tako će se u «Gradu vina» od 2016. – 2018. godine naći od Graševine, Malvazije i Plavca malog kao najznačjnijih naših sorata i naše druge autohtone sorte poput Pošipa i Tribidraga koje imaju za ispričati itekako zanimljive priče o tradiciji vinarstva Hrvatske ali i mjestu iz kojeg vina dolaze sve prema brandu «Vina Croatia – vina mosaica».

Stoga se u «Gradu vina» od 2016. godine mogu naći vina od vinarija: Agroprodukt d.o.o. ,Badel 1892 d.d. ,  Belje d.d. , Degrassi d.o.o. , Dingač Skaramuca d.o.o. , Dubrovački podrumi d.d. , Iločki podrumi d.d. ,  Kozlović Vinarija , Krauthaker d.o.o. , Osilovac d.o.o. , Poljopromet d.o.o. , PP Orahovica d.d. , Pz Maslina i Vino , Rizman d.o.o. , Jako vino d.o.o. , Vina Matošević d.o.o. , Vina Poletti OPG , Z.T.O.Benvenuti , Zlatan Otok d.o.o.

Više informacija o gradu vina možete naći na http://www.laciteduvin.com/en

Podijeli na društvenim mrežama!