/ / Održan je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb

Održan je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb

U srcu Zagreba, u hotelu Dubrovnik, 2.2.2018. održan je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb zablistavši mjehurićima zajedno s prvim ovogodišnjim zagrebačkim pahuljicama. Snijeg nije omeo ni izlagače ni brojne posjetitelje da dođu uživati u izvrsnim domaćim i stranim pjenušcima, a dobra energija i radost na licima vidjela se na svakom koraku.

Privukao je oko 500 posjetitalja, istinskih ljubitelja pjenušaca i  pedesetak novinara. Izlagači su bili iznimno zadovoljni primjetivši »novu publiku«, onu koja prepoznaje novitete na tržištu, uz kušanje postavlja dodatna pitanja i želi – kupiti pjenušac koji im se sviđa. Uz pjenušce, organizatori su svojim gostima ponudili i nekoliko prigodnih zalogaja koje je pripremila kuhinja hotela Dubrovnik.

Salon je otvorila veleposlanica Republike Slovenije, Nj. E. dr. Smiljana Knez ukazavši na važnost ovakvih događaja za dobre gospodarske i prijateljske odnose dviju država koje Veleposlanstvo podržava. Na samom početku proglašeni su i najbolji pjenušci salona, nakon zajedničkog ocjenjivanja održanog u Ljubljani, na kojemu su ocijenjivale dvije miješane hrvatsko-slovenske komisije. Priznanja za najviše ocjenjena vina 2. Salona pjenušavih vina Zagreb bila su u dvije kategorije, a podijelio ih je mr. sc. Franjo Francem, dopredsjednik Hrvatskog sommelier kluba. Najviše ocjenjeno hrvatsko vino je u kategoriji ružičastih pjenušaca  – 2. mjesto: OPG Željko Kos, Rosula, 2015, rosé brut.

 Na salonu je bilo 39 izlagača, većinom proizvođača pjenušaca iz Hrvatske i Slovenije, uz nekoliko stranih pjenušaca iz Italije, Španjolske, Francuske te biodinamičkih šampanjaca – ukupno su posjetitelji mogli kušati preko 100 pjenušavih vina. Cilj salona promocija je pjenušaca, dizanje vinske kulture i praćenje (rasta) pjenušave scene regije uz degustacije i edukacije, pa su na salonu održane i tri besplatne radionice: jedna sa šampanjcima Legret,  druga s najbolje ocjenjenim hrvatskim i slovenskim pjenušcima koju je vodio poznati sommelier Mario Meštović, a na trećoj se igralo sa čašama Staklane Rogaška uz vina Graben.

Uz Veleposlanstvo Republike Slovenije, partneri 2. Salona pjenušavih vina Zagreb su HSK – Hrvatski sommelier klub i SelectBox. Podršku Salonu dali su Turistička zajednica zagrebačke županije, partnerski auto Škoda Karoq & Octavia, voda salona Radenska, tiskara Grafing te trgovina cipela – Högl. Medijski partner je portal žena.hr. Partnerski lokali koji su pridonijeli pomociji salona su: Dežman Mini Bar Zagreb, Wine bar Basement Zagreb, Vinoteka wine-bar Bornstein Zagreb, Fidel Gastro Zagreb, Mundoaka Čakovec Bistro and Wine Bar, wine bar Vinska mušica, Osijek.

Više informacija na: www.radost.si /FB Salon of Sparkling wines

https://www.facebook.com/pg/salonofsparklingwines/photos/?tab=album&album_id=200790637168296

Podijeli na društvenim mrežama!