/ / Predstavljanje hrvatskih vinarija na Međunarodnom sajmu vina Vinexpo u Bordeauxu

Predstavljanje hrvatskih vinarija na Međunarodnom sajmu vina Vinexpo u Bordeauxu

Vinexpo je vodeći međunarodni sajam vina na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji, vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači predstavljaju cjelovit pregled svjetskog tržišta vina. Ove će se godine u francuskom gradu Bordeauxu, od 14. do 18. lipnja, predstaviti ukupno oko 2.350 proizvođača i trgovaca vinom iz četrdeset i dvije zemlje.

Francuska, najveći proizvođač vina na svijetu, prošle je godine proizvela više od šest milijardi boca. Predstavit će se na gotovo dvjema trećinama ukupnoga izložbenog prostora te će promovirati svojih 17 vinskih regija, među kojima su Bordeaux, Provansa, Vallée de la Loire (Dolina rijeke Loire), Champagne i Burgundija.

Na sajmu, koji je predvodnik u različitim trendovima i predstavljanju proizvoda, tijekom pet dana očekuje se oko 48.000 stručnih posjetitelja iz 120 zemalja i tržišta.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo,  odnosno Udruženja vinarstva pod zaštitnim znakom Vina Croatia – vina mosaica, predstavit će se pet hrvatskih vinarija iz četiriju regija. Tako će se u paviljonu 3 predstaviti Stina vino, Krauthaker, Coronica, Badel 1862 i Zlatan otok.

Više informacija možete saznati na službenim stranicama sajma:www.vinexpo.com

Podijeli na društvenim mrežama!