/ / Prowein 2016 Dusseldorf

Prowein 2016 Dusseldorf

Hrvatski vinari na svjetskom sajmu vina Prowein u Dusseldorfu jačaju izvoz i brand «Vina Croatia – vina mosaica»

 

 U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo te u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, 8 hrvatskih vinarija predstavile su se mnogobrojnim vinima na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića „ProWein 2016.“ koji se održavao od 13. do 15. ožujka 2016. godine u Dusseldorfu u Njemačkoj.

Na površini od 33 četvornih metara veliki interes profesionalne publike izazvali su sljedeći izlagači: Vina Laguna, Vina Belje, Kutjevo, Badel 1862, Zlatan otok, Jako vino, Lagradi i Vinolog.

Sajam Prowein kao i svake godine vrlo je bitan za hrvatsko vinarstvo jer je to prilika da se hrvatska vina predstave profesionalnoj publici u Njemačkoj ali i ostatku Europe i Svijeta. Međutim, izuzetno je važan i zbog daljnje izgradnje imagea novog branda hrvatskih vina «Vina Croatia – Vina Mosaica». Na ovom sajmu vinari mogu otvoreno razgovarati s kupcima o plasiranju vina na zajedničko tržište EU ali i nekih zahtjevnih svjetskih tržišta poput SAD, Kanade, Kine, Japana i mnogih drugih svjetskih zemalja.

Sajam ProWein vodeći je međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji i vodeći svjetski proizvođači i distributeri. U ova tri dana izlagalo je oko 6.000 izlagača iz 57 zemalja, uključujući 400 međunarodnih alkoholnih distributera i dobavljača. Ova sajamska manifestacija je predvodnik u različitim trendovima i proizvodima što je i glavni cilj ovog središnjeg sektorskog sajma.

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama!