/ / Prvi izvoz frankovke feravina u Francusku

Prvi izvoz frankovke feravina u Francusku

Francuska postojbina vinogradarstva i vodeća Europska vinska sila po prvi puta uvezla je feričanačku  vrhunsku frankovku iz  linije Dika i  Miraz vinarije Feravino na svoje prostore. Ni više ni manje nego u  Bordeauxu!

Bordeaux, u Francuskoj,  je zahvaljujući vinima vrlo poznat svoj svjetskoj javnosti,  ujedno je i regija koju godišnje posjete milijuni turista. Turisti tamo pristižu prvenstveno radi kušanja dobrih vina ali i zbog bogate gastronomije. Odličan odabir vinskih stručnjaka našeg Vrhunskog crnjaka. Trud se isplatio!

Početkom ljeta Udruženje vinarstva pri HGK dogovorilo je suradnju s gradom La Cite du Vin u Bordouxu, a tvrtka Osilovac d.o.o., vinarija Feravino  predstavila se sa svojom Graševinom Dika 2015. i vrhunskom Frankovkom Miraz 2012.

Vrlo je bitno napomenuti da se u La Cite du Vinu može kušati oko 3000 butelja različitih vina iz Hrvatske i svijeta. Grad vina ove godine očekuje da će ga posjetiti između 500 i 800 tisuća turista kako, što je odličan marketing i smjer u kojemu se Feravino želi kretati na vinskoj sceni.

Zajedništvo  i sinergija vinskih institucija iz Hrvatske  i Francuske Feravinu otvaraju vrata izvoza  na vrlo zahtjevnim  i profinjenim svjetskim tržištima.

Izvor: www.feravino.hr

Podijeli na društvenim mrežama!