/ / U Münchenu je otvoren turistički sajam f.re.e, ovogodišnja zemlja partner Hrvatska

U Münchenu je otvoren turistički sajam f.re.e, ovogodišnja zemlja partner Hrvatska

U Münchenu službeno otvoren turistički sajam f.re.e, najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj na kojem je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.

Sajam će biti otvoren do 26. veljače, očekuje se oko 120 tisuća posjetitelja, a svoju će ponudu, u sklopu hrvatskog štanda, predstavljati i 27 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica . 

Tijekom svih pet dana trajanja sajma program će biti obogaćen brojnim nastupima, prezentacijama i degustacijama putem kojih će posjetiteljima biti približena iznimno raznolika kulturno povijesna baština i bogata eno-gastronomija svih hrvatskih regija i krajeva, od obale do unutrašnjosti naše zemlje, dok je tijekom prva dva dana sajma prezentaciju različitih hrvatskih sireva i vina uz sommeliera osigurala Hrvatska gospodarska komora.

Predsjednik HGK Luka Burilović, izrazio je zadovoljstvo što se Hrvatska predstavlja kao zemlja partner na jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova i jednom od ključnih emitivnih tržišta.

„Brojni gosti iz Bavarske ove će godine dodatno profitirati jer su ulaskom u Schengen i Eurozonu Hrvatska, a posebice Istra i Kvarner sada još bliže što će zasigurno produljiti sezonu i povećati broj gostiju s ovog tržišta. HGK već tradicionalno podupire sudjelovanje naših izlagača, a osim atraktivnih jadranskih i kontinentalnih destinacija, partnerima ćemo kroz neformalno druženje Wine & Cheese Meetup predstaviti i dio sve kvalitetnije hrvatske gourmet ponude“, rekao je Luka Burilović.

Podsjećamo, sajam f.re.e održava se u Münchenu više od 50 godina, a ovogodišnje izdanje sajma je prvo koje se nakon dvije pandemijske godine ponovo održava u punom formatu i bez ikakvih ograničenja pa se na sajmu nalazi oko tisuću izlagača iz 70-ak zemalja, koji predstavljaju svoje turističke ponude s posebnim naglaskom na putovanja, kampiranje i outdoor aktivnosti.

Izvor: HTZ

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave