/ / Održan festival „Dalmatinske vinske ikone 2021“

Održan festival „Dalmatinske vinske ikone 2021“

U organizaciji Udruženja Vino Dalmacije i suorganizaciji Sveučilišta u Splitu, Hrvatske gospodarske komore i Studentskog centra Split, uz potporu dalmatinskih županija te sponzora (Triglav osiguranja d.d.,OTP Banka, Voda Cetina, Auric Barrells), 22. i 23. listopada 2021. održao se festival DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.

Izlagalo je 50-ak vinara iz Dalmacije.

Posjetitelji, vinski zaljubljenici i turisti su na središnjoj izložbi imali prigodu kušati više od  100 vrsta izvrsnih dalmatinskih vina, a u dodatnom programu i sudjelovati u zanimljivim  enološkim radionicama. Sve radionice (5 radionica) su bile rasprodane što ponovno pokazuje da su manifestacije ovakvog tipa nužne za edukaciju, promidžbu i brandiranje dalmatinskih vina.

Na središnjoj izložbi vina izlagalo je 50-ak vinara iz Dalmacije. Na jednom mjestu su se okupili vinari, ugostitelji, hotelijeri, sommelieri i mnogobrojni ljubitelji vina.

Također dana 22. listopada 2021. u sklopu festivala DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021. održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici ministarstva poljoprivrede, HAPIH-a, Hrvatske gospodarske komore te predstavnici regionalnih organizacija vinogradara i vinara. Na sastanku je sudjelovala i ministrica gđa. Marija Vučković koja je izrazila veliku želju i interes za rješavanjem svih problema u kojima se hrvatsko vinarstvo i vinogradarstvo danas nalazi. Glavne teme sastanka su bile označavanje, brendiranje i promocija hrvatskih vina te suradnja regionalnih organizacija, HGK, HAPIH-a i Ministarstva poljoprivrede.  Radni sastanak je prošao u konstruktivnom i pozitivnom tonu s jasnom vizijom i željom svih sudionika  za unapređenjem hrvatskog vinogradarstva i vinarstva.

Udruženje vinarstva HGK prepoznalo je i podržalo ovaj festival te su svi promo materijali i sama lokacija označeni sa logotipom krovnog brenda hrvatskih vina  “Vina Croatia – Vina Mosaica” sa ciljem dodatnog brendiranja i prepoznatljivosti naših vina među velikim brojem gostiju na festivalu.

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave