/ / Održan je En Primeur 2018. Graševine, Pošipa i drugih sorata

Održan je En Primeur 2018. Graševine, Pošipa i drugih sorata

Kušanje vina u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK, udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae održan je u srijedu, 31. siječnja 2017. u zagrebačkom hotelu Westin.

En Primeur predstavlja kušanje mladih vina zadnje berbe. Vinari će premijerno predstaviti vina berbe 2017, kako bi stručnjaci i šira javnost mogli kušati vina koja će uskoro izaći na tržište i procijeniti njihov potencijal.

Gosti su mogli kušati mlade graševine, pošipi, pušipeli i sva druga bijela vina nazočnih vinara, te crna vina berbe 2016. i starija, koja također tek trebaju doći na tržište.

„Na En Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina. Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“,  istaknuo je Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica.

„Ovo je dobra prilika za naše vinare da prezentiraju mlada vina zadnje berbe te crvena vina starijih godišta, koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu“, istaknula je direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković. „HGK kroz Udruženje vinarstva i projekt Vina Croatia – vina mosaica  od početka podupire ovakvu manifestaciju. Sada se prezentiraju vina više od 50 vinara Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja, a 12. veljače u organizaciji Udruženja vinarstva HGK predstavit će se i mlada vina Malvazija, Žlahtina te druga vina“, dodala je Marković.

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave