/ / 8 En Primeura malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske

8 En Primeura malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske

U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići hotel Esplanade i kušanje nove berbe malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovte Hrvatske

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Udruge Vinistra više od šezdeset proizvođača malvazija, dvadesetak proizvođača autohtonih sorti Bregovite Hrvatske i žlahtine, predstavit će novu berbu na osmom En Primeuru koji se 11. veljače održava u zagrebačkom hotelu Esplanade. En primeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina. Vinari predstavljaju svoja mlada vina, najčešće još nerazbistrena, poput mošta, a smisao je pokušati zaključiti kakvo će vino biti u svojoj zrelosti.

Kušanje je podijeljeno u dva termina: za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.) i predstavnike medija te za javnost, što veseli strastvene zaljubljenike u ovu svetu kapljicu, koji se ne bave vinom kao profesijom. Neprestani rast broja vinara i regija koje sudjeluju u ovoj manifestaciji ide u prilog važnosti degustacija mlade berbe i ovakvih događanja, a svakako pridonosi razvoju kulture vina u Hrvatskoj.

Ulaz je slobodan, od 13 – 16 sati – predviđeno je kušanje za uzvanike, a od 16 – 19 sati bit će kušanje za javnost uz obaveznu prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre.

Vinarima će se ove godine pridružiti pršutana Jelenić i proizvođač sireva Latus.

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave