/ / U Vodicama održana Sabatina 2022 – međunarodni susret vinogradara i vinara

U Vodicama održana Sabatina 2022 – međunarodni susret vinogradara i vinara

U Vodicama održana Sabatina 2022 – međunarodni susret vinogradara i vinara

Manifestacija Sabatina u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije okuplja brojne vinogradare i vinare, ali i ljude iz znanosti, iz cijele struke, iz marketinga, generalno iz vinske industrije. Prilika je to da se kušaju vina iz prethodnih berbi, ali i da se čuje nešto novo sa stručne i znanstvene strane u sektoru vinarstva,  da i sami vinari te vinogradari čuju najvažnije novitete koje mogu iskoristiti u proizvodnji u idućoj vegetativnoj godini. Ovo je jedna manifestacija, skup i sajam koji jako puno znači vinarima i vinogradarima, prilika nakon berbe i završene vinogradarske godine da se ljudi nađu porazgovaraju o trenutnoj situaciji u sektoru te razmjene iskustva.

Sabatina iz godine u godinu okuplja sve širi broj ljudi, manifestaciju također posjećuju vinari i gosti iz Slavonije, ali i susjednih zemalja, te prezentiraju  svoja vina te materijale koji se koriste u proizvodnji.

Vinarija Vinoplod iz Šibenika nagrađena je sa tri zlatne medalje za kvalitetu proizvoda u kategoriji jakih alkoholnih pića i to za njihov Pelinkovac, Jul sonne i Travaricu. Srebrnu medalju, u istoj kategoriji, dobili su za svoj Orahovac te brončanu za Lozu. Dobili su i zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda u kategoriji buteljiranih vina i to za desertno vino ‘Jakov 2019’ te srebrnu za ‘Babić 2019’.

Večer prije zlatnu diplomu za kvalitetu dobio je Ante Duvnjak iz Vodica za Babić 2020., a brončana diploma pripala je vinu Plavina 2021. Stipice Lucića iz Pokrovnika.

Srebrne diploma za kvalitetu mladog vina dobili su Smiljan Džaleta iz sela Baljci u Općini Ružić za Pošip 2022. i Stipica Lucić iz Pokrovnika za Plavinu 2022.

Udruženje vinarstva HGK prepoznalo je i podržalo Sabatinu kao jednu od najvažnijih manifestacija dalmatinskih vinara te su svi promo materijali i sama lokacija označeni sa logotipom krovnog brenda hrvatskih vina  “Vina Croatia – Vina Mosaica” sa ciljem dodatnog brendiranja i prepoznatljivosti naših vina među velikim brojem gostiju na manifestaciji.

Podijeli na društvenim mrežama!

Povezane objave